top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverjanavanexem

0% cocktails

Bijgewerkt op: 15 feb. 2021

Met het mooie weer is het belangrijk voldoende te drinken. Iedere volwassene moet dagelijks 1,5-2l water per dag drinken om voldoende gehydrateert te blijven. Geef de voorkeur aan water, spuitwater of gearomatiseerd water. Vermijd geconcentreerde vruchtendranken en frisdrank, deze zitten bomvol suiker en brengen onnodige calorieën aan.

Om toch eens te varieren in dranken hieronder enkele recepten van 0% cocktails. Ik koos de vijf populairste cocktails eruit en maakte er een gezonde versie van.


0% cocktails staat voor 0% alcohol. Alcohol wordt ook wel eens lege calorieën genoemd. Dit wil zeggen dat ze wel energie en dus calorieën aanbrengen maar geen voedingsstoffen bevatten zoals vezels, mineralen, vitaminnen,... Dit zorgt er ook voor dat de cocktails op elke moment van de dag kunnen gedronken worden en kunnen zorgen voor wat extra verfrissing.


0% cocktails staat ook voor 0% toegevoegde suikers. In de recepten wordt niet gewerkt met suikerrijke frisdranken en er wordt ook geen extra suiker of honing toegevoegd. Dus geen onnodige calorieën door suiker. Er kan nog suiker in terug gevonden worden afkomstig van fruit, dit zijn van nature aanwezige suikers en zijn onvermijdelijk. Fruit bestaat naast suiker ook uit belangrijke voedingstoffen als vitaminen, vezels en mineralen.Mojito
- 200ml 7up Free

- Handje munt

- 1/2 limoen partjes

- Crushed ijs


Cosmopolitan- 500ml cranberry classic light (ocean spray)

- 250ml ginger ale zero

- 125ml verse sinaasappelsap

- 8 schijfjes limoen

- IJsblokjes

Gin Tonic

- 50ml alcohol vrije gin (te verkrijgen in elke supermarkt)

- 200ml Schwepps zero tonic

Pina Colada
- 1/3 bevroren banaan

- 1 schijf ananas

- 3à4 el ananassap

- 6el kokosmelk

Watermeloen Mojito- 100ml verse watermeloen gemixt

- 200ml 7up Free

- Handje munt

- 1/2 limoen partjes

- Crushed ijs

Geniet ervan!

Jana

512 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gezonde BBQ

Comments


bottom of page