top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverjanavanexem

Havermout wafels

Wil je eens wat anders dan boterhammen tijdens de ochtend dan zijn deze havermoutwafels ideaal. Het recept bevat een goede combinatie van de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten. De wafels zitten bom vol vezels waardoor je de dag goed kan starten zonder meteen terug een hongergevoel te hebben. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor diabetes patiënten aangezien ze trage koolhydraten bevatten door de havermout. Havermout heeft een volle vezel structuur waardoor het lichaam eventjes de tijd nodig heeft om deze af te breken en te verteren. De wafels kunnen ook gemaakt worden als tussendoortje.


Hoe worden deze heerlijke havermoutwafels gemaakt:

Ingrediënten voor 4 personen:

· 300 ml halfvolle melk · 160g pure havermout · 2 eieren · 2tl bakpoeder · 3 druppels vanille extract · (zoetstof) · Vloeibare bakmargarine (light) · Topping: fruit naar keuze


Bereiding:

1. Meng de havermout met de bakpoeder en mix dit tot fijn poeder met een staafmixer of blender.

2. Voeg de eieren, bakpoeder en vanille extract toe. 3. Mix tot een egaal beslag.

4. Indien je de wafels graag wat zoeter wilt kan je zoetstof toevoegen in het beslag. 5. Laat het beslag eventjes rusten (+/- 30 minuten). Ideaal is om het beslag enkele uren tot een dag op voorhand te maken. Dit zorgt ervoor dat de wafels gemakkelijker bakken. 6. Bak de wafels in een antikleef wafelijzer, dan is geen vetstof nodig. Indien de wafels vastkleven in het toestel kan gebruik gemaakt worden van vloeibare bakmargarine. 7. Serveer de wafels al dan niet met vers fruit.


Laat het smaken! Jana541 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

0% cocktails

Gezonde BBQ

Commentaires


bottom of page